Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از مازندران در بیست و دومین نشست تخصصی به سوی گفتمان قرآنی با موضوع وحی تسدیدی از نگاه قرآن و حدیث شامگاه شنبه 19 مردادماه با ارائه محمد شریفی عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و با حضور محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، برگزار شد.
محمد شریفی در ابتدای بحث با بیان اینکه وحی در قرآن کریم در مورد همه مخلوقات از جمله؛ فرشتگان، شیاطین، انسان، حیوان و زمین بکار رفته است، گفت: از اقسام وحی می‌توان به وحی تکوینی، وحی تشریعی، وحی رمزی و کنایی(اشاره پنهانی)، وحی شیطانی(وسوسه شیطانی)، وحی انبائی و وحی تسدیدی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بیشترین استعمال این واژه و مشتقات آن دربازه وحی مربوط به پیامبران است. گرچه محتوای کتب آسمانی از طریق وحی بر پیامبران نازل شده است؛ امّا ارتباط خداوند با انسانها،صرفاً از طریق وحی تشریعی بر پیامبران نیست؛ بلکه بر غیر پیامبران هم وحی میشود که یکی از اقسام آن، وحی تسدیدی یا وحی تأییدی است.

شریفی اظهار کرد: خداوند متعال، اولیای الهی را که قصد و نیت انجام کارهای خیر دارند، از طریق وحی تسدیدی، تأیید و دعوت به انجام کار خیر میکند. به عبارت دیگر، وحی تسدیدی به معنای«عصمت و توفیق عملی پیشوایان و اولیای الهی»اعم از زن و مرد است و با سایر انواع وحی، تفاوت دارد.

وی با بیان اینکه، وحی ششم وحی تسدیدی است و به نوعی دلگرمی برای امامان معصوم و اولیای الهی تعبیر شده است، افزود: وحی تسدیدی برای اولین بار، علامه طباطبایی به استناد به آیه 73 سوره مباره انبیا مطرح کرده است و در ذیل این آیه تاکید دارد که منشا این وحی تسدیدی است و تشریعی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه، وحی تسدیدی توفیق انجام کار نیک است، تصریح کرد: باب تسدید برای همه حتی کفار باز است، اما کافران با کفر و الحاد توفیق وحی تسدیدی را از خود سلب می‌کنند.
وی ادامه داد: یکی از نام‌های وحی تسدیدی وحی توفیقی است و شرط اصلی آن در وحی تسدیدی شایسته بودن بنده است.
این استاد دانشگاه گفت: وحی تسدیدی نوعی الهام وحی و غیرتشریعی بر انسان‌های کامل است و این وحی نوعی دستورالعمل شخصی، رهنمود اجتماعی و دادن خبرهایی از حوادث آینده است.
وی افزود: یکی از تفاوت‌های وحی تشریعی با تسدیدی انقطاع وحی تشریعی و باقی بودن وحی تسدیدی است و توصیه شده در شب‌های جمعه به مومنینی که پایبند به معارف الهی هستند وحی تسدیدی بیشتر نازل می‌شود.
شریفی علامه طباطبایی می‌گویند وحی تسدیدی به گونه‌ای است که ابتدا کار انجام می‌شود و وحی تسدیدی آن را تایید می‌کند. منشا وحی تسدیدی صریحا مشخص نیست اما منشا وحی تشریعی مشخص است.
این استاد دانشگاه درباره تفاوت وحی تسدیدی و تحدیث، بیان کرد: گفت‌وگوی مستقیم و مشاهده فرشته شرط تحدیث است. وحی تسدیدی با اراده و اختیار انسان منافات ندارد و با کشف و مکاشفه هم متفاوت است.
وی افزود: وحی تسدیدی برای همه است ولی انسان مومن از آن استفاده می‌کند و تفاوتش با وحی شیطانی این است وقتی کار خداپسندانه و با نیت الهی باشد متوجه می‌شویم وحی شیطانی نبوده است.
در این نشست دیانی عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران گفت: ابهام ماهوی در وحی تسدیدی وجود دارد و جای کار دارد و بزرگان می‌گویند وحی تسدیدی همان سروش غیبی است و همان انبائی است و لازم است همه حدود و صغور این وحی تسدیدی مشخص شود.
حجت‌الاسلام اصفهانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قرآنی آمل گفت: خیلی از دانشمندان می‌گویند منشا اولیه اکتشافات و اختراعات از وحی تسدیدی نشأت می‌گیرد.
در ادامه حجت‌الاسلام ابوترابی رئیس حوزه علمیه مازندران گفت: در فرهنگ قرآنی بسیاری از واژه‌ها را می‌توانیم منظومه‌ای ببینیم واژه«سدید» در آیه 9 سوره مبارکه نسا و در آیه 70 سوره مبارکه احزاب بیان شده است و لازم است واژه سدید و معانی آن در ایات و روایات متعدد مورد بررسی قرار گیرد و لازم است وحی تسدیدی را در آیات و روایات جستجو کنیم و بیابیم که استفاده از وحی تسدیدی در چه مواردی بوده است.

علی جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی نیز بیان کرد: به نظر من الهامات الهی برای همه است ولی این ما هستیم که باید این ظرف وجودیمان را برای دریافت این الهامات مهیا کنیم.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: دومین نشست تخصصی گفتمان قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۷۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا بعدازظهر پنحشنبه همراه با فرماندار و شهردار سنندج و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از دارالتحفیظ امام جزری در مسجد جامع شهرک پردیس سنندج، تنها مدرسه تخصصی شبانه‌روزی حفظ قرآن در کردستان که تاکنون موفق به تربیت حفاظ قرآنی بسیاری در این استان شده است، بازدید کرد و ضمن دیدار با قاریان جوان و نوجوان این محفل معنوی و نورانی حاضر در این مرکز، پای گفت‌وگوی صمیمی آنان نشست.

استاندار کردستان در این دیدار با بیان اینکه تمسک به قرآن موجب سعادت و رستگاری انسان در دنیا و آخرت می‌شود اظهار کرد: با اهتمام و اراده جدی برای برپایی محافل قرآنی، زمینه جذب بیشتر جوانان را به فرهنگ علوم قرآنی فراهم می‌کنیم.

زارعی کوشا، دیدار با قاریان جوان و نوجوان قرآنی را موجب سعادت خواند و با اشاره به اینکه جامعه بشری در هر جای دنیا با مشکلات مختلفی مواجه و درگیر است، نسخه‌ای شفا بخش این آلام را تمسک به قرآن کریم و آیات الهی عنوان کرد.

وی حفظ قرآن را یکی از با فضیلت‌ترین و ارزشمندترین عمل برشمرد و به جوانان و نوجوانان این محفل قرآنی که عنایت پروردگار یکتا شامل حال آنان شده و به این سعادت دست یافته‌اند، تبریک و تهنیت گفت و آنان را منتخب و مصطفای الهی بیان کرد.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه به هر میزان جامعه به فرامین الهی نازل شده در قرآن کریم عمل کند به همان اندازه از دام شیاطین و دشمنان دین و دیانت دور خواهد شد، اضافه کرد: امید که از این شر و درگیری که از آغاز خلقت بین جنود رحمانی و جنود شیطانی به وجود آمده و تا ابدیت ادامه دارد خداوند یکتا تقدیر ما را در جنود رحمانی مقدر فرماید و همگان را عاقبت بخیر کند.

زارعی کوشا با اشاره به جایگاه والای قرآن کریم و نعمت هدایت کتاب الهی، تصریح کرد: انسان برای ادامه زندگی بایستی به منبع حیات، نور و انرژی آسمانی متصل شود.

وی بیان کرد: به برکت قرآنی بودن این نوجوانان، امیدوارم همه ما برنامه زندگی خود را بر اساس سبک قرآنی مدیریت کنیم و ما به عنوان پیرو، آن کتاب الهی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم تا انس با قرآن ما را از فتنه دشمنان دین و اسلام حفظ کند.

آشنایی با فعالیت‌های دارالتحفیظ امام جزری در سنندج

بر اساس این گزارش؛ دارالتحفیظ امام جزری مسجد جامع پردیس سنندج تنها مدرسه تخصصی شبانه‌روزی حفظ قرآن در استان کردستان است که تاکنون موفق به تربیت حفاظ قرآنی بسیاری در استان شده است.

که در حال حاضر ۳۰ قرآن‌پژوه به صورت شبانه روزی در این مرکز مشغول حفظ قرآن هستند و بعد از ۲ سال آموزش، مدرک معتبر حفظ قرآن به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

در حال حاضر آقایان از این خدمات بهره‌مندند و طی این چندسال از فعالیت خود ۹ حافظ کل را تقدیم جامعه قرآنی کرده است.

مرکز دارالتحفیظ امام جزری سنندج تمام خدمات خود را به قرآن‌پژوهان به صورت کاملاً رایگان ارائه می‌دهد و
در تلاش است تا در سال آتی با مساعدت و همراهی مردم، مسئولین و خیرین شعبه حفظ بانوان این مرکز را فعال خواهد کرد تا بتوان در این بخش نیز به جمعیت بانوان استان علاقمند به حفظ قرآن خدمات ارائه دهد.

این مرکز مکانی مجزا از مسجد است و مجوز ورود به این مرکز دارالتحفیظ برای فعالان قرآنی است که خود روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن را گذرانده باشند.

در حال حاضر چندین مربی حفظ برجسته و مجرب قرآنی استان به صورت شبانه روزی مشغول انجام آموزش حفظ قرآن به شرکت‌کنندگان در کلاس‌های این مرکز حفظ هستند.

علاقه‌مندان به حفظ قرآن که شرایط حضور در این دارالتحفیظ را نداشته باشند می‌توانند به صورت مجازی با این دارالتحفیظ در ارتباط باشند.

در مرکز حفظ قرآن سنندج، قرآن‌آموزانی از سطح استان و استان‌های همجوار شرکت کرده‌اند و به دلیل اینکه امکان تردد برای آنان فراهم نبود این مرکز به صورت شبانه روزی به آنان خدمات ارائه می‌دهد.

کد خبر 6088563

دیگر خبرها

  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • برگزاری ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت در اهواز+فیلم
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران
  • نشست تخصصی سلامت در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند