Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی خمینی، رئیس دانشگاه قرآن و حدیث امروز 27 شهریور در مراسم رونمایی از درسنامه‌های علوم قرآن و حدیث که در دانشگاه آزاد اسلامی قم برگزار شد گفت: 18 رشته قرآن و حدیث با واحدهای نزدیک به  یکدیگر ولی متفاوت در کشور داشتیم که وزارت علوم در طرح جدید، در 5 مورد آن را محدود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه قرآن و حدیث و عضو هیئت علمی موسسه دارالحدیث قم افزود: این رشته‌ها برای باقی ماندن و ترویج و گسترش آن نیازمند کتاب درسی و استاد بوده است که البته در زمینه استاد کمبودی نداشتیم ولی کتاب مناسب نداشتیم از این رو بخش قرآن به حوزه و دانشگاه و بخش حدیثی نیز به دانشگاه قرآن و حدیث واگذار شد.

مسعودی خمینی افزود: در زمینه علوم قرآن و حدیث، محتوایی به صورت بسته‌های منطقی و متوالی نداشتیم لذا نیازمند تدوین سرفصل و عناوین جدید بودیم که عناوین و سرفصل‌ها ر وزارت علوم مرتب و 22 عنوان حدیثی و 20 عنوان قرآنی ترتیب داده شد.

وی با بیان اینکه ما 71 عنوان کتاب درسی را در 15 سال اخیر تولید کرده‌ایم اظهار کرد: ما باید تمامی دروس را در بسته‌های دو واحدی یعنی حدود 180  صفحه جا می‌دادیم و این یکی از بزرگترین مشکلات ما در فرایند تدوین بود.

این استاد حوزه علمیه و متخصص حدیث با بیان اینکه باید کتاب راهنمای تدریس برای این متون تالیف شود تصریح کرد: همچنین باید کارگاه‌های هم‌افزایی برای استادان برگزار شود و چاپ دیجیتالی و رنگی هم داشته باشیم.

مسعودی خمینی با تاکید بر ترجمه این آثار به عربی و انگلیسی که مشتری خود را دارد و می‌تواند به توسعه معارف شیعی در سطح منطقه کمک کند تصریح  کرد: تزریق قرآن و حدیث به علوم قرآنی هنوز به خوبی انجام نشده است.

وی افزود: ما از مدیران و استادان می‌خواهیم تا کار ما را در تولید این آثار نقد کنند؛ به خصوص روانی متن، اینکه آیا ترتیب دروس درست است، ترتیب اجزای متن صحیح است همچنین درجه دشواری پرسش‌ها و پژوهش‌ها تعیین شود.

رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با اشاره به ویژگی یک کتاب مطلوب تصریح کرد: کتاب  درسی باید ضمن ایجاد اشتیاق به تعمیق دانش دانشجو هم کمک کند که این کار از طریق پرسش‌های پایان درس صورت می گیرد.

مسعودی خمینی با بیان اینکه گنجاندن بخش پرسش و پاسخ کارکرد تعمیق دانش دانشجویان را دارد اظهار کرد: ما دست استادان حوزه و دانشگاه را برای نقد این اثار می فشاریم و معتقد نیستیم که این نسخه‌ها بهترین نسخه است و نباید ویرایش و اصلاح شوند.

مواجهه با علم رجال به مثابه علم غریبه

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین رحمان ستایش در این مراسم گفت: در گذشته با علم رجال به عنوان سر مگو و علم غریبه رفتار می‌شده است ولی وقتی وارد آموزش و پژوهش شد مشخص شد که حتی در دانشگاه هم قابل آموزش و بحث و تدریس است.

وی افزود: در این آثار جدید به منابع رجالی شیعه، منابع رجالی اهل سنت پرداخته شده است زیرا منابع اهل سنت جدا از بعد فرقه‌ای، اطلاعات تاریخی دارند و نه صرفا مذهبی و لازم است مورد مطالعه قرار بگیرند.

این استاد حوزه با بیان اینکه قبلا در دانشکده علوم حدیث این دروس وجود داشت ولی امروز آنچه رخ داده یک کتاب با عنوان آشنایی با دانش رجال شیعه هم تالیف شده افزود: همچنین چند درس مربوط به کلیت دانش رجال و مابقی نیز مربوط به منابع تولید شده و توثیق و تفسیق نیز منتشر خواهد شد همچنین رجال کاربردی و یا سندشناسی نیز توس آقای غلامعلی تالیف شده است.

وی با بیان اینکه طرح جدید کارشناس رجال تربیت نخواهد کرد ولی برای آشنایی دانشجویان بسیار مفید است اظهار کرد: قطعا این کتب نباید مانند کتب درسی دبیرستان باشد که فقط استادان تدریس کنند بلکه استادان باید نقد کنند تا نسخه‌های جدید و به روزتری نوشته شود تا دانش پیش برود و استادان نیز سطح علمی بالاتری بیابند.

رحمان ستایش بیان کرد: هندسه علوم قرآن و حدیث کتابی بود که توسط بنده بنیانگذاری شد و الان در دروس، عنوان گرفته است ولی در خود دانشگاه ما از سوی یکی از استادان گفته شد که هندسه را باید مهندسین طراحی کنند بنابراین این کتب جدید در اولین مرحله قدم خوبی برای تبیین بسیاری از مباحث و نهادینه‌سازی آن است.

در این مراسم از چندین جلد از آثار تولید شده با عنوان درسنامه‌های علوم قرآن و حدیث مربوط به مقطع کارشناسی دانشگاه‌ با حضور مسئولانی از وزارت علوم، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دانشگاه قرآن و حدیث رونمایی شد.

تمجید و تجلیل از شخصیت آیت‌الله محمدهادی معرفت از دیگر بخش‌های این مراسم بود و برخی افراد مانند رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و اعضای هیئت علمی این پژوهشگاه در مورد این تولیدات سخنانی بیان کردند.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم درسنامه رونمایی مسعودی خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۵۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث

اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآنی و حدیثی در نمایندگی جامعةالمصطفی العالمیه تانزانیا برگزار می‌شود.

این آئین با حضور بزرگان، علما، شخصیت‌های قرآنی، مراکز علمی آکادمیک و دینی، دانشجویان، طلاب، علاقمندان از مذاهب مختلف توسط نمایندگی جامعه المصطفی در مرکز همایش‌های بین المللی جولیوس نیرره شهر دارالسلام برگزار خواهد شد.

این جشنواره به صورت حضوری و مجازی با حضور قاریان استاد قاسم مقدمی از کشور جمهوری اسلامی ایران، سعید رحیمی از کشور جمهوری اسلامی ایران، استاد عیدی شعبان از کشور تانزانیا، استاد جلال معصومی از کشور افغانستان، استاد رجا ایوب از کشور تانزانیا، قاری نوجوان آقای یاسین غلامی از کشور جمهوری اسلامی ایران، استاد حسین بوکی از کشور تانزانیا، استاد رضا دوسا از کشور تانزانیا و استاد علی عبدالله از کشور تانزانیا برپا خواهد شد.

تاریخ برپایی اختتامیه جشنواره روز یکشنبه نهم اردیبهشت سال جاری مطابق با ۲۰۲۴/۴/۲۸ از ساعت ۱۴ در محل Julius Nyerere International Convention Centre است.

علاقه مندان می‌توانند از نشانی زیر شاهد پخش زنده این اختتامیه باشند.

یوتیوب:

https://www.youtube.com/live/pV8I9X0IWQE?si=aAMNlL6Cce6_oMKS

یوتیوب:

https://youtu.be/8H2s342gMf4?si=4jjwBD7ZShu0QJcy

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در استان
  • جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود