Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان گفت: برای تأثیرگذاری قرآن و کاربردی شدن پژوهش‌های مربوط به آن، باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کرد تا بتوان به نتایج مطلوب دست پیدا کرد.

حجت‌الاسلام سلطانی، عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان، در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: مجلات علمی پژوهشی در حوزه علوم قرآن و حدیث متعدد هستتد و تقریباً می‌شود گفت نیاز اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را برآورده می‌کنند، اما چیزی که جای خالی آن احساس می‌شود، وجود مجلات تخصصی و نیمه تخصصی برای استفاده عموم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین مجلاتی باید به صورت فصلنامه یا حتی هفته‌نامه وجود داشته باشند که غیر متخصصان و عموم مردم بتوانند از پژوهش‌های قرآنی استفاده کنند.

وی افزود: تدوین دانشنامه در حوزه علوم قرآن و تفسیر آن برای سنین و اصناف گوناگون نیاز امروز جامعه است. در نمایشگاه‌های بزرگ کتاب، دانشنامه‌های گوناگون وجود دارند، اما دانشنامه قرانی بسیار کم به چشم می‌خورد، در صورتی که چنین دانشنامه‌هایی نیاز دانشجویان رشته حقوق، قضات، وکلا، تفسیر حقوقی آیات قرآن است. امروزه مشکلی که اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقطع فوق لیسانس و دکتری با آن مواجه هستند، این است که پژوهش‌های آنها باید در چارچوب‌های خاصی انجام شود تا مورد تایید معاونت آموزشی دانشگاه قرار گیرد.

عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان بیان کرد: کاربردی شدن پژوهش‌های قرآنی تا حدودی به میزان مطالعه، میزان پرسش‌گری و رویکرد مطالعاتی افراد جامعه بستگی دارد. ولی نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که باید دید افرادی که به عنوان مفسر قرآن در رسانه‌های عمومی مثل شبکه قرآن ظاهر می‌شوند، صلاحیت قرار گرفتن در این جایگاه تفسیر قرآن را دارند یا خیر. زیرا بخشی از تاثیر گذاری قرآن و کاربردی شدن پژوهش‌های مربوط به آن بسته به عملکرد رسانه‌ها دارد.

وی گفت: پیش از این به شبکه قرآن پیشنهاد دادم همانطور که برنامه‌های تخصصی در تلویزیون ساخته و پخش می‌شوند، برنامه‌های تخصصی در حوزه قرآن نیز به صورت سلسله وار از این شبکه پخش شوند و اساتید گروه علوم قرآن و حدیث کشور متون تفسیری شیعه و حتی اهل سنت را تدریس کنند. گاهی اوقات افرادی به این رسانه‌ها دعوت می‌شوند که تحصیلات حوزوی و یا دانشگاهی ندارند و چه بسا به جای ایجاد جذابیت و بیان مباحث کاربردی، صحبت‌هایی می‌کنند که موجب دوری مردم از قرآن می‌شود. به طور کل می‌توان گفت بخشی از کاربردی شدن پژوهش‌های قرآنی به کارکرد رسانه‌ها بر می‌گردد.

سلطانی با تأکید بر گسترش هنرهای قرآنی، افزود: داستان‌های قرآن کریم در گذشته به صورت نسخه‌های شبیه‌خوانی وجود داشت. این هنر جذابیت‌های بسیاری دارد. با شبیه خوانی قصص قرآنی که نکات اخلاقی و تربیتی زیادی را در خود جای داده‌اند، ارتباط عموم مردم با قرآن بیشتر می‌شود. خطاطی و نگارگری از دیگر هنرهای قرآنی هستند که برهمین اساس می‌توانیم قرآنی مصور با نگارگری ایرانی داشته باشیم. دست کم صد نگاره می‌توان در ارتباط با قرآن کریم ترسیم نمود که با همکاری هنرمندان قابل دستیابی است. مثلا نگاره‌های استاد فرشچیان می‌تواند سرلوحه‌ای باشد برای هنرمندان تا بتوان قرآن مصور داشته باشیم.

عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان ادامه داد: فضای مجازی بستر مناسبی برای افراد علاقمند به پژوهش‌های قرآنی است که با استفاده از آن می‌توان یک دانشنامه‌ای همچون ویکی پدیا در حوزه قرآنی تاسیس کرد که افراد نتایج پژوهش‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: پژوهش های قرآنی قرآن دانشنامه قرآن رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۶۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر طرح ملی قرآنی حفظ نور کشور گفت:"اعظم السادات برغمدی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که دبیرخانه طرح ملی تلاوت قرآن کریم در مشهد دایر است افزود: همه دختران ۱۴ تا ۲۴ سال می‌توانند در این طرح شرکت کنند و از آموزش‌های ویژه بهره‌مند شوند.   وی ادامه داد: کار ثبت نام از دختران تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری ادامه دارد و علاقه مندان می‌توانند برای ثبت نام به تارنمای طرح ملی قرآن حفظ نور https://beitnarjes.ir/Article/Single/۴۸ مراجعه کنند.   مدیرطرح ملی قرآنی حفظ نور کشور گفت: تربیت نسل جوان، تربیت نسل قرآنی مهدوی، کمک به خواسته رهبری در خصوص تربیت حافظ قرآنی و انتقال فرهنگ قرآنی به خانواده ها از جمله اهداف این طرح است.   برغمدی افزود: این طرح فرصت بی‌نظیری پیش‌ روی دختران علاقه مند به قرآن در استانها قرار می‌دهد.      

 

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد